Megújult a Lukács Gyógyfürdő

Hírek Kíváncsi a legfrissebb hírekre? Iratkozzon fel a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. RSS csatornáira!

Megújult a Lukács Gyógyfürdő

2012-11-24

2012. november 23-án Tarlós István főpolgármester és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója ünnepélyesen átadta a megújult Lukács Gyógyfürdő részeit.

Megújult a Lukács Gyógyfürdő

Az évszázados hagyományokkal rendelkező Lukács Fürdő a nemrég befejezett rekonstrukciónak köszönhetően korszerű, megszépült belső terekkel és új szolgáltatásokkal is várja vendégeit. A múlt csütörtökön átadott Rudas Gyógyfürdő után fővárosunk újabb gyöngyszemmel gazdagodott – mondta el Tarlós István főpolgármester a délelőtti megnyitón.

Az egymilliárd forint összegű európai uniós támogatással megvalósult beruházás a fürdő szinte minden területét érintette, megújult a vendégek fogadására szolgáló iszapcsarnok, az uszoda csempés kabinsora, a gyógyudvari háromszintes öltözőépület, a napozóterasz és a fürdő udvara is.

A Lukács Fürdő mostantól számos olyan szolgáltatást is kínál, melyek fővárosunkban eddig csak korlátozottan vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek. Ilyen többek között a Himalája sótéglából épült só-kamra, a hammam török masszázs, illetve a prémium szolgáltatásként igénybe vehető privát fürdőzés valamelyik díszkád helyiségben, melyhez akár pezsgőt, gyümölcsöket vagy éppen masszőrt is igényelhetnek a vendégek. Az északi kádosztályon tangentor- és hidromasszázs kádakat üzemeltek be, melyekhez egy hagyományos masszírozó helyiség is kapcsolódik, így nem kell órákat várnia a kettő között annak a betegnek, akinek mindkét kezelést felírta az orvos. A fürdő teljes egészében akadálymentesített lett, így a mozgásukban korlátozottak is gond nélkül igénybe vehetik a szolgáltatásokat.
 
Az aroma gőzkabinhoz és a szintén ezen a szinten található sókristály-szaunához tartozik egy merülőmedence is, amibe a garantált felfrissülés érdekében jeget adagolnak. A vendégek fűtött római padokon pihenhetik majd ki a szaunaélmény fáradalmait. Ebben a részlegben kapott helyet a tepidárium – ami tulajdonképpen egy 36 fokos fűtött fekvő padrésszel rendelkező pihenő – egy mínusz 2 fokos hőmérsékletű jégkunyhó, valamint egy finn és egy infraszauna is. Egy választófal mögött meztelen szauna működik majd, így hagyományos keretek között szaunázni vágyók is megtalálhatják számításukat. A szaunavilág az úszómedencék és a termál részleg felől egyaránt megközelíthető.

Közlemények

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása k...

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása kötelező. Azon fürdőinkben, amelyekben nyugdíjas belépő váltható, a kedvezményes jegyet a nyugdíjas igazolvány felmutatásával áll módunkban biztosítani.