Keresés

Online jegyvásárlás

Együttműködési megállapodást írt alá a BRFK és BGYH

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a főváros turisztikailag frekventált helyeinek, valamint a fővárosi strandok vendégeinek biztonságára.

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya és Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója 2020. június 29-én együttműködési megállapodást kötött, amely keretében kiemelt figyelmet fordítanak a főváros turisztikailag frekventált helyeinek, valamint a fővárosi strandok vendégeinek biztonságára.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. együttműködésével, az idei nyár idegenforgalmi szezonjában az előző évekhez hasonlóan folytatódik a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési akciósorozata. A Tájékozottan biztonságban elnevezésű akciósorozat célja, hogy a turisztikailag kiemelt területeken, valamint fürdőhelyeken, budapesti strandokon bűnmegelőzési tevékenységet folytat a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a szubjektív biztonságérzet növelése mellett visszatérően ellenőrzik a fürdők, strandok parkolóit, illetve a bűnmegelőzési kollégák 2020. június 1. és 2020. augusztus 31. között minden héten egy-egy alkalommal strandok és turisztikai csomópontok látogatóit megszólítva, a korosztályuknak megfelelő vagyonvédelmi, illetve prevenciós kiadványokat, tanácsokat adnak. A Mobil Bűnmegelőzési Centrumot felhasználva a turisztikai idény veszélyeire is felhívják a látogatók figyelmét.