Oktatóink

Oktatóink

dr. Csordás Zoltán Mihály 

Esztergomban élek, családos vagyok. Anaesthesiologus-intenzív therapiás szakorvos vagyok, jelenleg mentőorvosként dolgozom Esztergomban és Pécsett a Légimentőknél. OKJ-s képzéseken oktatok, leginkább az anatomia, pathologia, traumatologia, sportsebészet és neurologia tárgyban. A Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Oktáv és Vincotte kötelékében tanítottam korábban. 

Márkusné Márton Hajnalka

Márkusné.jpgEgészségügyi alapképesítéseim: ápoló- és gyógymasszőr. 1982-ben végeztem az Egészségügyi Főiskola szakoktató szakán, azóta tanítok az egészségügyi szakképzés különböző területein, főként ápoló- és gyógymasszőr szakon.  A tanítás mellett mindig dolgoztam a gyógyítás gyakorlati területein is, mert fontosnak tartottam az elméleti és gyakorlati tudás egységének fennmaradását. Munkahelyeim: ápolóként - kórházak, klinikák, rehabilitációs osztályok (különböző beosztások és feladatok), oktatóként - iskolai szakoktatás, kórházi gyakorlati szakoktatás, oktatásszervezés, vizsgáztatás. 10 évig vizsgaelnöki feladatokat láttam el, szakértői bizonyítványom alapján oktatási programok kidolgozásában vettem részt.

Péntek Dózsa Melinda

1998-ban gyógypedagógusként szereztem diplomát. Ettől az évtől kezdve tevékenyen vettem részt mozgáskorlátozott gyermekek oktatásában, később mozgásnevelésében. Felejthetetlen 12 évet töltöttem a Mozgásjavító Általános Iskolában. Közben a SOTE-n egyetemi diplomát szereztem (humánkinezológia szakon). Gyógymasszőr OKJ-s vizsgámat 2003-ban tettem le. 2006-ban kezdtem meg oktatói tevékenységemet a felsőoktatásban, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán és ezzel szinte egyidőben a gyógymasszőr képzésbe is bekapcsolódtam (az Alfa Kapos Képző Központnál, illetve a Gizella Stúdióban). Sportmasszőr oklevelemet pedig 2010 elején szereztem meg. Sokoldalú tanulmányaim során átfogó ismereteket szereztem az emberi test anatómiájáról, élettanáról és az emberi szervezet (kóros) működéséről, illetve a pedagógia és a pszichológia tudományáról. Tanítványaim (gyermekek és felnőttek egyaránt) lelkiismeretes, segítőkész embernek ismertek meg, munkatársaim pedig kitartó, kreatív, megbízható embernek tartanak.

Dr. Szántai Károly

Dr. Szántai Károly.jpgDr. Szántai Károly vagyok. 1969-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Én sajnos már nem hallgathattam Szentágothai Jánost. Utódja Flerkó Béla lett, akinek nagyon sokat köszönhetek, és azt, hogy kedvenc tantárgyam lett az anatómia. 1999 óta tanítom az anatómia-élettant, többek között a masszőröknek is. Örömmel tölt el, hogy már több száz masszőr vizsgára való felkészülését tudtam segíteni e témában írt jegyzeteimmel. A tanítás – főleg mióta nyugdíjas lettem – teljesen kitölti napjaimat. Sokszor azt veszem észre magamon, hogy majdnem úgy tanítok, mint legkedvesebb tanárom, a kórbonctant tanító Romhányi György professzor. Ő tanított meg minket arra, hogy csak megfelelő anatómiai ismeretek birtokában lehet valaki jó klinikus. Az ő egyéniségének is köszönhetem, hogy a mai napig is a hallgatóim számomra a legfontosabbak. Nekik szeretnék segíteni abban, hogy ne csak megtanulják, hanem meg is szeressék ezt a nehéz, de gyönyörű tárgyat. Nincs jobb érzés, mint látni a csodálkozó szemeket, amikor előadásaimon - a prezentációk, videók segítségével – feltárom az emberi test titkait. Az anatómia szépségét talán még senki sem írta le olyan szépen, mint Szentágothai János professzor: „Az anatómia számomra nem csupán minden orvosi gondolkodás és cselekvés elidegeníthetetlen alapja, hanem az anyag és a lét örök szépségének és harmóniájának egyik legmagasabb rendű megnyilvánulás.”

dr. Horváth Csilla

Egy sikertelen egyetemi felvételi után 1988-ban a Zala Megyei Kórházban kezdtem el dolgozni segédápolóként, majd munka mellett általános ápoló és asszisztens szakképesítést szereztem. 1992-1996 között nappali tagozaton a HIETE diplomás ápoló szakára jártam Budapesten, emellett részállásban az Erzsébet kórházban dolgoztam, a főiskola elvégzést követően  itt maradtam teljes állásban. 1998-ban a Károlyi Sándor Kórházban kezdtem el dolgozni ápolási igazgató helyettesként, jelenleg is itt dolgozom, 7 éve ápolási igazgatóként. Az évek során egészségügyi szakmenedzser képesítést és jogi diplomát  szereztem. Egészségügyi szakjogász és gazdasági büntetőjogi szakjogász szakképzettségem van, jelenleg a munkajogi szakjogász hallgató vagyok az ELTE-n. Oktatói tapasztalataimat a Gizella Stúdióban szereztem, ahol gyógymasszőrök oktatásában vettem részt.

Hegyesi Zsolt Gábor

Hegyesi Zsolt.jpg1993 óta tanítok anatómiát, belgyógyászatot és orvosi latint. Teljesítményorientált vagyok a szakma és a hallgatók érdekében. "Aki kívánja, mindent felfog." E gondolat bárkit átsegít a nehéz anyag elsajátítása során.

 

 

 

Tovább