Keresés

Online jegyvásárlás

Rác fürdő

Rác fürdő
VISSZAKAPJÁK A RÁC FÜRDŐT A BUDAPESTIEK

Több mint tíz év után idén május 31-én árverésen szerezte meg a Budapest Gyógyfürdői  és Hévizei Zrt. a Rác fürdőt és a mellé épült szállodát.

Ahogy korábban a nyilvánosság értesülhetett róla, több mint két hónappal ezelőtt egyetlen ajánlattevőként a főváros cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) licitált a nagymúltú fürdőre és a mellette lévő szállodára, így a BGYH 5,088 milliárdos kikiáltási áron szerezte meg a 2070 négyzetméteres szállodát, valamint a 3333 négyzetméteres Rác Fürdőt. Az adás-vételről szóló szerződést augusztus elején írták alá a felek. 
Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a városvezetés számára kiemelt jelentőséggel bírt tíz éves hányattatás után visszaszerezni a különleges atmoszférával bíró fürdőt és az újonnan épült hotelt.

Gy. Németh Erzsébet újságírói kérdésre válaszolva elmondta, legkésőbb jövő év végén szeretnék megnyitni a Rác fürdőt, de a felújítás üteme attól is függ, milyen anyagi helyzetben lesz a főváros, de akár uniós források bevonása sem kizárt.

A BGYH tulajdonába került a fürdőhöz tartozó hotel is, ennek sorsáról a Fővárosi Közgyűlés dönt majd.

A Társaság célja, hogy a fürdő és a fürdő felújításának mérföldköveiről beszámoljon, ezért a honlapunkon fotókkal, szerződésekkel tesszük transzparensé a fürdő megújulásának folyamatát.

Részleteket ide kattintva talál.