Keresés

Online jegyvásárlás

Strandszezonzáró buli vízipisztolycsatával

vizipisztolycsata_2023_01

Budapesten a margitszigeti Palatinus strand vett részt 2023. augusztus 19-én az országos vízipisztolycsatában, amelyhez összesen 37 fürdő csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség felhívására. A feledhetetlen nyári strandélmény egyben magyar rekordokat is hozott a helyszínek számát és a vízipisztolycsatázók számát tekintve.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség ez évi új kezdeményezéséhez, az országos vízipisztolycsatához. Társaságunk részéről a Palatinus strand kapcsolódott be az akcióba, jelentkezni előzetesen online módon, vagy akár aznap a helyszínen is lehetett.

A fergetes vízipisztolycsata 14 órakor tört ki a Pala strandmedencéjében, illetve a kisebbeknek a gyermekmedencében. A számlálóbizottság adatai alapján a Margitszigeten – a mai esős, viharos délelőtti időjárás mellett is – több, mint 130 fürdőző lett a magyar rekord részese. A Magyar Fürdőszövetség 37 tagfürdőjének összefogásával pedig sikerült új magyar rekordot felállítani: Magyarországon egy időben kerekítve összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral) vendég játszott vízipisztolycsatát.

A Palatinus strand adott helyet az akciót irányító és hitelesítő Magyar Rekord Egyesület koordináló központjának is. A mostani kezdeményezés egyedülálló volt abban, hogy a telekommunikáció segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelentette. Minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal volt összekötve, a 37 fürdőben zajló eseményeket Budapesten egy nagyméretű kivetítőn is nyomon lehetett követni.

Az egyben strandszezonzáró rendezvényünkön a kicsiknek kedveskedtünk animátorok által vezetett vizes játékokkal, programokkal. A vízipisztolycsata után retró slágerek tették teljessé a fürdőzést és a hétvégi kikapcsolódást.

Társaságunk igazi nyári csúszdázós, lángosozós, fagyizós strandolásra hívta meg ezúttal a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthon gyermekeit, ahonnan mintegy 30 gyermek érkezett a Palára, és vetette bele magát örömmel a medencékbe és természetesen a vízipisztolycsatába is.