Keresés

Online jegyvásárlás

KÉRDÉSEK - VÁLASZOK

NYITÁS

Milyen nyitvatartási rendben üzemelnek a strandok?
A fürdők aktuális nyitvatartását az adott fürdő honlapján találják meg.

Mikor nyitnak a gyógyfürdők és a nappali kórházak?
A Széchenyi és Rudas gyógyfürdők nyitására 2020. július 1-jén került sor. A Dandár fürdő 2020. augusztus 1-je óta várja a kedves Vendégeket, míg a Gellért fürdő 2020. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit.

Mikortól használhatók a beltéri medencék?
A fürdők teljes körű nyitására ütemezetten kerül sor. A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő teljes területe 2020. június 20-tól, a Paskál Gyógyfürdő és Uszoda beltéri medencéi 2020. június 21-től, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő beltéri medencéi 2020. június 28-tól, a Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda pedig 2020. június 29-től üzemel.


SZABÁLYOK

Lesznek-e idősávok a strandok látogatására vonatkozóan?
A BGYH nem tervezi idősávok bevezetését szolgáltatásainak igénybevételére.

Kicsit köhögök, lázam és más tünetem nincs. Beengednek-e a strandra?
Nem. Ez a szabály eddig is érvényes volt. Erről házirendünk is rendelkezik, melynek betartását kollégáink folyamatosan figyelemmel kísérik. Továbbra is azt kérjük vendégeinktől, hogy amennyiben betegnek érzik magukat, semmiképpen ne látogassák fürdőinket! Felelősek vagyunk egymásért!

Hogyan érvényesítem/ellenőrzik az online jegyemet?
A fürdők korlátozott befogadóképessége miatt javasoljuk a jegyek online megvásárlását. A kinyomtatott vagy mobil készüléken meglévő belépőjegy vonalkódját be kell mutatni a pénztárban, ahol a pénztáros a vonalkódot leolvassa. A vendégnek nincs közvetlen kontaktusa a pénztárossal, akik plexivel, illetve üvegablakkal elzárt helyen, maszkban és kesztyűben végzik munkájukat.

Van valamilyen szabály védőeszköz használatára?
Igen. Maszk viselése nem kötelező. Felhívjuk azonban minden látogatónk figyelmét arra, hogy papucs használata kötelező. Ennek hiányában a strand nem látogatható! Ezt a bejáratnál ellenőrizzük.

Lesznek-e különleges szabályok az öltözők használatára vonatkozóan?
Igen. Különös figyelmet fordítunk a hatósági előírások érvényesítésére, így arra kérjük, hogy a személyek közötti 1,5 méteres távolság betartására. Kérjük Látogatóinkat, hogy ennek érdekében kövessék a személyzet instrukcióit is!

Lesznek-e különleges szabályok a medencék használatára vonatkozóan?
Igen. Medencehasználat előtt kötelező a zuhanyozás!

Biztos lehetek abban, hogy minden eszközt fertőtlenítenek?
Igen. A hatósági előírások szerint a medencék vizét fertőtlenítjük, minőségét két óránként ellenőrizzük. A belépéshez használt proxy órákat minden használat után fertőtlenítjük. A forgalmasabb látogatótereket (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat 30 percenként fertőtlenítjük. Azokon a strandokon, játszótér, sportpálya áll vendégeink rendelkezésére, ott ezeket legalább naponta kétszer takarítjuk. A gyakori vendégforgalmú helyeken alkoholos kézfertőtlenítő szert helyezünk ki. Helyes használatukat kihelyezett tájékoztatók segítik.


SZOLGÁLTATÁSOK

Mely szolgáltatásokat vehetem igénybe?
Valamennyi strandunkon igénybe vehetők a kültéri medencék, ahol vannak csúszdák, értékmegőrzés, játszóterek, kültéri fitness parkok, vendéglátóipari egységek.
A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő teljes területe 2020. június 20-tól, a Paskál Gyógyfürdő és Uszoda beltéri medencéi 2020. június 21-től, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő beltéri medencéi 2020. július 28-tól, a Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda pedig 2020. június 29-től üzemel.
A Szécheny és Rudas gyógyfürdők nyitására 2020. július 1-jén került sor. A Dandár gyógyfürdő várható nyitása 2020. augusztus 1.

Továbbra is használhatjuk-e a strandokon lévő napozóágyakat?
Természetesen továbbra is használhatják vendégeink a napozóágyakat, azonban az újranyitást követően térítés ellenében. Vendégeink 1000 Ft-ért a pénztárban, vagy a belső értékesítési pontokon válthatják meg azt a karszalagot, amelyre a napágyat a depókban kollégáink kiadják. A kiadott napágy számát ráírják a karszalagra. Kérjük vendégeinket, hogy távozáskor hajtsák le a napágyat, ezzel jelezzék, hogy azt már nem használják.
Ezzel a módszerrel tudjuk teljesíteni azt a hatósági előírást, mely szerint a napágyakat minden használat után fertőtleníteni kell.

Lehet-e a szolgáltatásokért készpénzzel fizetni?
Nem. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően továbbra is csak bankkártyával vagy feltöltő kártyával fizethetnek. A feltöltőkártyát a pénztárakban vagy a belső értékesítési pontokon lehet megvásárolni.

Ha vannak szolgáltatások, amiket nem használhatok, akkor is meg kell fizetni a teljes árú belépőt?
A belépőjegyek ára idén alapvetően nem változott és azt reméljük, hogy a koronavírus járvány miatti korlátozások enyhítése következtében valamennyi szolgáltatásunk hamarosan igénybe vehető.


BÉRLETEK, KÚRÁK, UTALVÁNYOK

Előnyt élveznek-e a bérlettel rendelkező vendégek a napijegyet váltó vendégekkel szemben?
Hatósági előírások szigorú korlátokat szabnak a beengedhető vendégszámnak. Ezt egyik strandunk sem lépheti túl, ezért minden kedves bérlettel rendelkező vendégünknek azt javasoljuk, hogy mielőtt felkeresné a meglátogatni szánt strandot előtte telefonon érdeklődjön arról, hogy van-e még szabad látogatói keret.

OEP kúrán vagyok, már csak három alkalom van hátra, mit tehetek?
2020. július 1-jétől újra igénybe vehetők a NEAK által támogatott gyógyszolgáltatások is. A korábban felírt kúrák folytatólagosan igénybe vehetők, azokat nem szükséges újra felíratni. Azonban a kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított 56. napig vehetők igénybe, melybe nem számít bele a 2020. március 15. és június 18. között eltelt időszak, ezért fontos, hogy a betegek mielőbb folytassák a megkezdett kúrákat.

Az orvos még a járvány előtt kiírta a gyógykúrámat, de a fürdő bezárása miatt sajnos el sem tudtam kezdeni. Most újra el kell mennem az orvoshoz?
Nem. A veszélyhelyzet előtt és alatt felírt kúrát felírástól napjától számított 30. napig lehet kezdeni, melybe nem számít bele a 2020. március 15. és június 18. között eltelt időszak, ezért nem kell azokat újra felírni.

A Széchenyi fürdőbe érvényes 183 alkalmas félbérletem van. Most, hogy kinyitott a Palatinus, az átjárhatóság miatt ott ugye használhatom?
Az átjárhatóság ezt biztosítja. Arra azonban felhívjuk figyelmét, hogy azon a napon, amikor elkezdi a bérletet használni, a bérlet ismét aktívvá válik. Érvényessége így a 2020. március 15. és a Palatinusra történő első belépés napja közötti időintervallummal hosszabbodik meg. A használatba léptetett bérletekkel bérlettulajdonos vendégeink elfogadják, hogy a jelenlegi szabályozás alapján egyes szolgáltatásokat nem tudják igénybe venni, ezért számukra kártérítés nem jár.

Addig nem szeretném használni a fürdőt, amíg az nem nyújt teljes körű szolgáltatást. Ennek ellenére a bérletem a fürdő újranyitásának napján újra érvényes lesz?
Vendégeinknek lehetőséget biztosítunk eldönteni, hogy bérletüket elkezdik használni a csökkentett szolgáltatások mellett (ebben az esetben a bérlet érvényessége az első használattól indul újra) vagy megvárják a fürdő teljes körű üzemelésének időpontját (ebben az esetben a bérlet érvényessége a teljes körű üzemelés időpontjától kezdve indul). A használatba léptetett bérletekkel bérlettulajdonos vendégeink elfogadják, hogy a jelenlegi szabályozás alapján egyes szolgáltatásokat nem tudják igénybe venni, ezért számukra kártérítés nem jár.

Csillaghegyre váltottam éves bérletet. Elmúltam 65 éves és tömegközlekedéssel érem csak el a strandot. A nyitás ellenére a tömegközlekedési eszközöket egyelőre nem szeretném igénybe venni. Érdeklődöm, hogyan hosszabbítható meg a bérlet érvényessége?
Csillaghegyen és valamennyi újranyitó strandunkon maradéktalanul érvényesítjük a hatóság által elrendelt biztonsági előírásokat, így vendégeink nincsenek kitéve semmilyen veszélyhelyzetnek. Bízunk abban, hogy nemcsak a BGYH, hanem a közlekedési eszközöket működtető BKK is így jár el. Reméljük, hogy a koronavírus járvány miatti korlátozások enyhítésére hozott intézkedések Önt is meggyőzik arról, hogy nyugodtan igénybe veheti a szolgáltatásokat. Természetesen mindenki magának kell mérlegelnie, hogy mit vállal.

Paskál fürdőbe érvényes kétórás bérlettel rendelkezem. Használhatom most a bérletemet?
Igen. 2020. június 21-től a kétórás bérlettel rendelkező vendégeink a nap folyamán bármikor igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait. A belépők 2 órás fürdést tesznek lehetővé. 

AYCM kártyámat használhatom a fürdőkben a csökkentett befogadóképesség ellenére?
Igen. 2020. június 21-től AYCM kártyával rendelkező vendégeink a nap folyamán bármikor igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait. A belépők 2 órás fürdést tesznek lehetővé. 

Előre megváltottam a belépőjegyemet / voucherrel rendelkezem a Palatinusra, de a zárva tartás alatt lejárt. Meddig használhatom fel?
A belépők és voucherek érvényessége a 2020. március 15. és május 30. közötti időszak időtartamával automatikusan meghosszabbításra kerül, azaz azokat legkésőbb 2020. augusztus 14-ig fel kell használni.

Mikor nyitják ki a központi ügyfélszolgálatot?
Központi ügyfélszolgálatunk 2020. június 8-tól személyesen is vendégeink rendelkezésére áll.