Keresés

Online jegyvásárlás

Sajtóbeszélgetés a turizmus világnapja alkalmából

2023-09-27

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres nyári szezont zárt, az eredmények a tervekhez képest is biztatóak. Az őszi-téli időszakban nagyszabású programokkal készülünk Budapest 150. évfordulójára: október 19-én új tematikával nyit a Lumina Park a Palatinus strandon, novemberre pedig meglepetéseket tartogatunk. A turizmus világnapja alkalmából társaságunk vezérigazgatója, Borosné Szűts Ildikó és Faix Csaba, a Budpaest Brand nZrt. vezérigazgatója a Széchenyi fürdő Pálmaházában tartott sajtóbeszélgetésen ezekről a témákról adtak tájékoztatást.

Eredmények a nyári szezonban és az év eddigi időszakában (2023. 1-8. hó)

Az idei nyár hűvös, csapadékos idővel indult, így a strandok látogatottsága júniusban jóval alacsonyabb volt a szokásosnál. A július közepén berobbant és augusztus végéig is elhúzódó kánikula kedvező fordulatot hozott, mely az idén nehezen induló strandszezon forgalmát jelentősen korrigálta. Összességében a nyár három hónapjában társaságunk fürdőinek és strandjainak vendégforgalma több, mint 1,2 millió fő volt, ez nagyságrendileg megegyezik a 2022. évi látogatószámmal. A június-augusztus hónapok bevétele az idén meghaladta a 6,6 milliárd forintot, ez 125 %-os növekedés 2022. év azonos időszakához viszonyítva. Az infláció várt kedvezőtlen hatása és az időjárás hektikus alakulása mellett végül ez a nyár is sikeresen zárult.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) számára a 2022-es esztendőt a visszatérés éveként értékeltük. 2023. évben hasonló vagy még jobb évre, szezonra készültünk, a szakértők 2023-ra a gazdasági nehézségek mellett is a turizmus további fellendülését jelezték. Ez az 1-8. havi adatokat tekintve be is igazolódott, augusztus végéig mintegy 2,66 millió vendég látogatott létesítményeinkbe. A vendégszám 106,4 %-os, növekedést mutat a tavalyi bázisév ugyanezen időszakához viszonyítva, a forgalom 15,4 milliárd forint bevételt eredményezett, mely 16 %-kal meghaladja a tervezettet.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. is számos programmal készül Budapest 150. évfordulójára

A ENSZ Turisztikai Világszervezete kezdeményezésére szeptember 27-e a turizmus világnapja, amikor is a turisták és a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepelnek. A világnapon a turisztikai ágazatban tevékenykedők ajándékkal lepik meg az utazókat. Ehhez csatlakozva társaságunk e jeles napon különleges közösségi élménnyel várta a Széchenyi fürdő vendégeit – a világon mindenhol érthető közös nyelven, a zene nyelvén. Örömdobolásra hívtuk vendégeinket, a medencében is bátran használható, vízálló hangszerekkel, amelyek segítségével külföldi és magyar dallamok is felcsendültek.

A Lumina Park az ősszel visszatér a Palatinus strandra. Budapest 150. évfordulója tiszteletére új lesz a tematika: időutazás. Mi mást is mutathatna be, mint a főváros történetének egy-egy jellemző szakaszát? Kezdve a római korral, megidézve Aquincumot légiósokkal és gladiátorokkal. Felelevenítjük a 19. századot, az immár egyesült Budapest hangulatát, majd érkezik a földalatti és berobban a mozi, bepillantunk az élénkülő fürdővilágba, és a grund sem marad ki. Megjelennek természetesen Budapest ikonikus jelképei a Lánchíd, az oroszlánok és az Országház. Folytatódik a város története az 50-es évekkel, aztán a rock és disco korszakkal, végül felvetítjük a jövő Budapestjének vízióját.

Az első budapesti fénypark sikerét tapasztalva ebben az évben megnyit Lumina Christmas Park is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő 7 hektáros parkjába. Mintegy 1 kilométeres sétával bejárható majd a mesés Christmas Village, ahol lesz karácsonyi posta, ajándékgyár és a manók műhelye, jégvilág és északi fények, rénszarvas ösvény, karácsonyfa erdő, és a Mikulás is minden nap odalátogat. 

Boldog születésnapot, Budapest! Hazánk nemzeti kincse a termálvíz, Budapest maga fürdőfőváros gyakorlatilag egyedülálló módon a világon.  Társaságunk születésnapi ajándékkal köszönti a budapestieket az évforduló napján: november 17-én mindössze 150 forintért lehet fürdőzni. A jubileum megünneplésére szóló lehetőség társaságunk összes fürdőjét érinti Pesttől Budán át Óbudáig. Ez kilenc helyszínt jelent: Csillaghegy, Dandár, Gellért, Lukács, Palatinus, Paskál, Pesterzsébet, Rudas és Széchenyi fürdők.
A belépők 2023. november 4-től vehetők meg csak online módon. Az ÉnBudapestem applikációval rendelkezők november 3-án elővásárlási lehetőséget kapnak a jegyvásárlásra.

 

 

Vissza