Keresés

Online jegyvásárlás

Eredményhirdetés - Kreatív pályázat

Budapest fürdőfőváros

Az ivóvíz, ásványvíz és gyógyvíz egyaránt páratlan természeti kincsünk, ezért közös felelősségünk, hogy óvjuk és megőrizzük. A termálvíz Budapest egyedülálló értéke, területén 19 féle különböző gyógyvíz és szintén 19 féle ásványvíz található. A világon nincs még egy olyan főváros, ahol ennyi gyógyfürdő lenne, méltán nevezzük ezért fürdőfővárosnak is.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (Budapest Spas) évek óta csatlakozik a víz világnapja programhoz. A fürdőtársaság életében ez mindig kiemelkedő alkalom, hiszen a 13 budapesti fürdőt összesen több, mint 120 forrás és kút látja el nap mint nap friss, éltető vízzel – köztük hideg és meleg ásvány- és gyógyvizekkel.

„Mindenünk a víz” kiállítás

A Budapest 150 programsorozat keretében a Budapest Spas és Budapest Fővárosa budapesti kerületekkel összefogásban „Mindenünk a víz” címmel kreatív pályázatot hirdetett a víz világnapja alkalmából.

A kreatív pályázat fő témája a víz és a fürdőzés volt, melyre három kategóriában lehetett alkotásokat benyújtani:

1. Gyerekrajz (3-10 éves korosztály)
2. Digitális alkotás (11-19 éves korosztály)
3. Kabalafigura (3-26 éves korosztály)

 

Értékelés és eredményhirdetés

Az alkotások értékelésénél a kreativitás, a tartalom, az egyediség és a megvalósítás minősége szempontok alapján választotta ki zsűri a díjazottakat, akiknek műveit mutatja be a „Mindenünk a víz” kiállítás. A kiállítás megnyitására 2023. július 14-én került sor a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben. Az alkotások 2023. augusztus 31-ig tekinthetők meg a fürdőben.

Köszönjük minden pályázónak az alkotásokat, és gratulálunk a díjazottaknak!

A díjazottak az alábbi oldalon találhatóak.

A nyertes pályaművek az linkeken tekinthetőek meg:
Gyerekrajzok
Digitális alkotások és videó
Kabalafigurák
Különdíjak

 

 

Kapcsolódó galériák

Vissza