Keresés

Online jegyvásárlás

BUDAPEST SPAS KOLOPI ISZAP

 

gyógyító erő az otthonában
BUDAPEST SPAS
KOLOPI GYÓGYISZAP

 

A Tisza medréből kitermelt kolopi iszap egy természet adta gyógyító tényező, igen apró szemcséjű gyógyföld, melyet gyógyvízzel keverve használunk fel.

 

1 kg
 

2.000 HUF

 

HOGYAN HASZNÁLJUK?

 

FOKOZZA A HATÁST GYÓGYVÍZZEL

A legjobb hatásfok elérése érdekében látogasson el Ivócsarnokunk egyikébe, ahol gyógyvizeinket megvásárolhatja, hogy otthonában is el tudja készíteni a gyógyvízzel felfőzött iszappakolást.

Nedvesen igen jól kenhető, gyógyvízzel felfőzve a beteg testrészre simuló borogatásként használható.

 

MIRE HASZNÁLJUK?

ÍZÜLETI PROBLÉMÁKRA
Az iszap ízületi problémák esetén is hatásosnak bizonyul, általában meleg, 42 Celsius fokos iszappal szokás a pakolást elvégezni, akár az egész testen, akár csak a beteg testrészek környékén. A meleg iszap hatására javul a vérkeringés, fokozódik az anyagcsere a beteg szövetekben, ezáltal beindul a méregtelenítés, az iszapban található ásványi anyagok és nyomelemek hatékonyabban felszívódnak. 

BŐRBETEGSÉGEKRE
Az iszapkúra alkalmas bőrbetegségek gyógyítására, mivel nem szárítja ki túlságosan a bőrt, de eltávolítja a felszínéről a felesleges, elhalt hámréteget, ásványi anyagaival vitalizálja a bőrsejteket, csökkenti a bőr gyulladásos tüneteit. Ezért nem csak bőrgyógyászok, de kozmetikusok is használják az iszappakolás módszerét szépészeti kezelések alkalmával.

 

HOGYAN GYÓGYÍT?


A gyógymód hatásmechanizmusa hasonló a termálvizes fürdő hatásmechanizmusához, de van egy lényeges különbség: igaz, hogy az iszapnak a vízhez hasonlóan nagy a hőtartó képessége, de mivel rossz hővezető, ezért lassabban adja át a meleget az emberi testnek, ezért a szervezet és a bőr számára nem okoz akkora megterhelést az iszapkezelés, mint a termálvizes kezelés.


A meleg oldja az izmokban folyamatosan jelenlévő legapróbb görcsöket is, ezért az iszapkezelés stresszoldó hatású, az egész szervezetre jótékony, vérkeringést javító hatást fejt ki. Különösen erős ez a hatás, ha medencés iszapfürdőt vesz a páciens, de a különböző pakolások is hatékonyak.