Keresés

Online jegyvásárlás

2. Székely Éva-emlékverseny

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda múlt év óta viseli legendás olimpiai és többszörös magyar bajnok úszónk nevét. Az uszodát üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ez évben is úszóversenyt rendezett Székely Éva emlékére és tiszteletére.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetésében lévő Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda múlt évben Székely Éva 95. születésnapja alkalmából vette fel olimpiai bajnok, többszörös magyar bajnok, világcsúcstartó úszónk nevét. A tavalyi névadó keretében megrendezett úszóversenyt immár hagyományként folytatva került sor április 15-én, szombaton a második Székely Éva-emlékversenyre, amelyre több úszásnemben a legkisebbektől a szenior korosztályig lehetett nevezni. A verseny megszervezését ez alkalommal is a Csillaghegyi uszodában edzéseket tartó egyesületek vállalták közösen, Gyepes Lajos, a Római SE alapító elnöke irányításával.

Az úszóversenyt ez évben is dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyitotta meg. Az eredményhirdetésen az érmeket a gyerekek példaképei, az úszóvilág ikonjai adták át: dr. Gyarmati Andrea ezüstérmes olimpikon és Európa-bajnok úszó, Székely Éva lánya, Darnyi Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Óbuda díszpolgára, Tóth Tamás és Vereczkei Zsolt paralimpiai bajnokok, dr. Wladár Sándor olimpiai bajnok és prof. dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Az eseményen részt vett dr. Bősz Anett, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese, dr. Kiss László, Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, Borosné Szűts Ildikó, az uszodát üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

 

Fotógaléria