Keresés

Online jegyvásárlás

Információk a Rác fürdőről

felújítás
INFORMÁCIÓK A RÁC FÜRDŐRŐL

 

Szeretnénk a nagyközönséget folyamatosan tájékoztatni a fürdő és a felújítás állapotáról, ezért 2022. áprilisától ezen az oldalon fotókkal kiegészítve tájékoztatást adunk a Rác fürdő rekonstrukciójának legújabb mérföldköveiről.

2022.03.31. - Szerződés az állapotfelmérési munkáról és az állapotfelmérési terv készítéséről

2022.03.22. - Szerződés az épület penészesmentesítéséről, fertőtlenítéséről

aukció
ELŐZMÉNYEK

 

A több mint 10 éve üresen álló, hányatott sorsú Rác fürdő 2021. tavaszán új reményt kapott, hiszen a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. 5,1 milliárd forintért árverésre bocsájtotta a Rác fürdőt és a hozzá tartozó szálloda épületet.

Az árverés március 26-án indult és április 12-én zárult le. A 2021-ben kiírt árverési hirdetmény alapján a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.-t (BGYH) mellett elővásárlási jog illette meg a Magyar Államot, a Fővárosi és a Budavári Önkormányzatot, valamint a fővárosi tulajdonú REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft.-t.
A kiírás szerint a műemlék fürdő és a hotel csak egyben volt megvásárolható. A felszámolási eljárás során a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) egyedüli licitálóként, mintegy ötmilliárd forintos kikiáltási áron vásárolta meg a fürdőt és a hozzá épített szállodát 2021. augusztus 4-én.

2002 - 2021
ELŐZMÉNYEK

 

A fürdő felújítása 2002-ben már halaszthatatlan volt, ezért akkor azt bezárták, és úgy tervezték, hogy 2004-ben már újra igénybe veheti a nagyközönség. Ez sajnos nem történt meg, számos tulajdonosi és jogi vita miatt a fürdő hosszú éveken át zárva volt, az állapota folyamatosan romlott, veszélyessé vált. Ezért az újra nyitáshoz elképzelhetetlen a fürdő (újbóli) felújítása.

Miután a BGYH tulajdonába került a Rác fürdő, megkezdődhettek a felújítást megelőző egyeztetések, előkészületek, kapcsolatfelvétel a korábbi tervezővel, aki – a szerzői jogok miatt - kizárólagosan jogosult a tervezésre, esetleges módosításra, a felújításhoz szükséges lépések megtételére. 

 

Kapcsolódó galériák