Keresés

Online jegyvásárlás

Vízipisztolycsata a Palatinus strandon 2024

A tavalyi sikert megismételve feledhetetlen nyári strandélményt hozott a második alkalommal megrendezett országos vízipisztolycsata. Budapesten a margitszigeti Palatinus strand vett részt a július 6-án szombaton a Magyar Fürdőszövetség által szervezett strandakcióban. A Pala strandmedencéjében fél ezer vendég vetette bele magát a vizes küzdelembe. 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. ez évben is az elsők között csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez, az országos vízipisztolycsatához. Társaságunk részéről a Palatinus strand kapcsolódott be az akcióba.

A fergeteges vízipisztolycsata 14 órakor tört ki a Pala strandmedencéjében. A nyári buli hangulatot DJ Dominique alapozta meg, majd aktívan közreműködött a vízipisztolyviadal koordinálásában, és persze a küzdelembe is beszállt. A számlálóbizottság adatai alapján a Margitszigeten fél ezer fürdőző – több, mint háromszor annyi a múlt évhez képest – vett részt a vízipisztolycsatában és bulizott DJ Dominique zenéjére.

A Magyar Fürdőszövetség 37 tagfürdőjének összefogásával ugyanakkor Magyarországon egy időben kerekítve összesen 5500 (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral) vendég játszott vízipisztolycsatát. A Palatinus strand adott helyet ez alkalommal is az akciót irányító és hitelesítő Magyar Rekord Egyesület koordináló központjának. Az országos vízipisztolycsata egyedülálló kezdeményezés abban, hogy a csatlakozó fürdők a telekommunikáció segítségével összekapcsolódva „egy helyszínt” jelentenek. Minden egyes strandot online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve egy időben lehetett követni a 37 fürdőben zajló eseményeket Budapesten.

Társaságunk meghívására ez évben is részt vett a vízipisztolycsatában a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthon gyerekcsoportja, akik igazi nyári strandolós napot töltöttek a Palán. Programjukat a lángosozás és fagyizás tette teljessé – köszönet ebben a segítségért a strand két büféjének, a Grabowsky és az Ice@Go csapatnak!

vizipisztolycsata_2024_07vizipisztolycsata_2024_10

vizipisztolycsata_2024_08vizipisztolycsata_2024_02

 

 

Képek: Merész Márton/ÉnBudapestem