Keresés

Online jegyvásárlás

Kolopi iszap

a természet ereje
KOLOPI GYÓGYISZAP

A kolopi iszap egy természet adta gyógyító tényező, egy folyami üledékekből származó igen apró szemcséjű gyógyföld, melyet gyógyvízzel keverve, főzve használunk fel.

A Tiszasüly fennhatósága alá tartozó Kolop a térképen Kolop fürdőként van nyilvántartva, mely arra utal, hogy valaha gyógyüdülőhelyként működött. A fővárosi fürdőkben 1945 és 1955 óta kizárólag kolopi gyógyiszapot használnak, de a Szt. Gellért fürdőben már 1920 óta használják gyógyászati célokra. 1968-ban az itt kitermelt iszapot az egészségügyi miniszter gyógyiszappá minősítette "Kolopi Gyógyiszap" néven.

A kolopi iszap felhasználása egyenértékű a természetes úton felszínre törő, meleg vizű forrásokban való fürdéssel. A balneológiai kezelések fejlődésével a gyógyfürdőkezelések egyik legfontosabb kiegészítő szolgáltatását a különböző iszappakolások jelentik. Az iszappal történő gyógyítást az iszapban lévő ásványi anyag tartalom, a hőtároló képesség, a lassú hőátadás révén mélyre terjedő átmelegítő, merevségoldó és vérbőséget előidéző hatással biztosítja. Elsősorban az ízületek és a gerinc idült megbetegedéseinél, köszvénynél, illetve sportsérüléseknél alkalmazzák.

A kolopi iszap teljesen szagtalan, egyenletes eloszlású, plasztikus, jó hőtároló képességű, nem csomósodik. Nedvesen igen jól kenhető, gyógyvízzel felfőzve a beteg testrészre simuló borogatásként használható, utána pedig könnyen lemosható a bőrről.

Kis kiszerelésben otthon is igénybe vehető.
Ár: 2.000 Ft / kg
Megvásárolható a Rudas és Lukács fürdők ivócsarnokaiban.

A kolopi iszap zsákos, porított állagban, 25 kg-os kiszerelésben megvásárolható a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. központjában, előzetes bejelentkezés alapján.
Kapcsolattartók:
Refle-Tatár Barbara értékesítési osztályvezető
e-mail

Szegedi Gábor corporate sales manager
e-mail